KOM NAAR EEN VAN ONZE EVENTS!

Jess! organiseert op geregelde basis evenementen zoals workshops, cursussen en opleidingen met als doel persoonlijke ontwikkeling en het zichtbaar maken van talenten, kwaliteiten en hulpbronnen.

Bij al onze events staat één ding centraal: jou weer in je kracht zetten! 

Het hele jaar door / individueel te plannen

Balancerend en transformerend
De Raindrop techniek is een zeer krachtige techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van pure essentiële oliën met een therapeutische waarde. De techniek is in de 80’er jaren door Gary Young ontwikkelt. Het combineert verschillende manieren die zorgen voor balans en transformatie. Ook ondersteunt de techniek verschillende lichaamssystemen op zowel fysiek als emotioneel gebied.

Wat is de Raindrop Techniek?
Het is een techniek waarbij er pure essentiële oliën met een therapeutische waarde op de ruggengraat, nek en voeten wordt aangebracht. Een sessie duurt ongeveer een uur, maar de werking kan een week of langer aanhouden.

Gary Young ontdekte dat het combineren van verschillende holistische technieken zorgde voor een synergetisch effect voor het lichaam. De verschillende technieken die gecombineerd worden zijn:

 • Aromatherapie – Tijdens de Raindrop worden er zeven enkelvoudige oliën, twee essentiële olie blends, en twee massage-oliën gebruikt. Het is gebaseerd op de Franse school voor aromatherapie, waar essentiële oliën onverdund worden gebruikt.
 • Vita Flex Techniek – Vita Flex is in de 20’er jaren door Stanley Burroughs geïntroduceerd in het westen. Het is een oude Tibetaanse methode, wat vrij vertaald “vitaliteit door de reflexen” betekent. Het is gebaseerd op het feit dat een milde druk op het lichaam voor een elektrische lading zorgt die therapeutisch werkt voor het lichaam.
 • Feather stroking – ofwel; vederlichte strijktechnieken. Dit lijkt op de effleurage-techniek. Maar deze techniek is door de Lakota Indianen bedacht.

Iets meer over ‘Feather Stroking’
Tijdens een bezoek aan de Lakota indianen leerde Gary van een Lakota elder, Wallace Black, dat ze al generaties ver naar de noordelijke regio’s Saskatchewan en Manitoba van Canada reisden om getuige te zijn van de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit deden ze voordat er grensovergangen ontstonden en ze in reservaten kwamen. Bij aankomst reikten de stamleden met ernstige gezondheidsproblemen met hun handen omhoog naar de nachtelijke lucht terwijl ze de helende kracht van het dansende licht diep inhaleerden. De Lakota indianen geloofden dat wanneer de Aurora Borealis zichtbaar was, de lucht geladen werd met helende energie. Ze zouden deze energie mentaal “inhaleren” waardoor deze via hun ruggengraat en de neurologische paden werden doorgegeven aan getroffen gebieden van het lichaam. Velen ervoeren op deze manier enorme helende effecten. Nadat de grens tussen de Verenigde Staten en Canada het reizen naar het noorden onmogelijk maakte, beoefenden de Lakota indianen dit energieproces mentaal. Ze koppelden dit met licht strelen met hun handen en met veren om zo de energie te verspreiden door het lichaam.

Vanwaar de naam ‘Raindrop’?
Omdat de essentiële oliën vanaf een paar centimeter afstand op de ruggengraat worden gedruppeld, alsof er regendruppels vallen.

Er wordt gedacht dat de oliën op iemands persoonlijke veld reageren, al voordat ze de huid aanraken.

Wat kan de Raindrop voor je doen?
Er zijn heel veel dingen die de Raindrop voor je kunnen doen. Hier een aantal van de mogelijkheden:

 • Balanceren en uitlijnen van de energiecentra van je lichaam – De combinatie van de technieken zorgen voor een energetische en fysieke uitlijning van je lichaam. De essentiële olie Valor ondersteunt het lichaam uit te lijnen en wordt vaak “chiropractor in een flesje” genoemd.
 • Niet-manipulatieve techniek – Er wordt geen manipulatie gebruikt, zoals in een chiropractische behandeling. De oliën ondersteunen het lichaam om weer in balans te komen door de energiestromen in het lichaam weer op gang te brengen.
 • Vermindert stress en spanning – Niet alleen kunnen de oliën positieve emoties zoals blijdschap en geluk oproepen, maar ze helpen ons ook om negatieve emoties die in onze cellen zijn opgeslagen, los te laten.
 • Ondersteunt het natuurlijke antwoord van het lichaam op irritatie en verwonding – Thyme en Oregano ondersteunen het immuunsysteem, het ademhalingssysteem, het zenuwstelsel en andere systemen. Het zijn sterke antioxidanten.
 • Vermindert spierpijn – Spieren die pijnlijk en gespannen zijn hebben zeker baat bij de massage. Basil, Wintergreen, Marjoram, Cypress en Peppermint zijn oliën die zeker kunnen helpen pijn en spanningen te verminderen.
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem – Thyme en Oregano olie ondersteunen een gezond immuunsysteem.
 • Emotioneel welzijn – Essentiële oliën hebben een effect op het limbisch systeem waar de emoties worden opgeslagen.
 • Helpt om sommige lichaamssystemen te detoxen – Een aantal oliën kunnen zorgen voor een reiniging van cellen, weefsels en organen.

Ruggengraat
Wist je dat de ruggengraat door middel van de zenuwen aan verschillende organen gekoppeld is? En dat in de Raindrop massage met name de ruggengraat wordt behandeld?
Dat betekent dus dat door het behandelen van de ruggengraat met zachte massagetechnieken en krachtige essentiële oliën vrijwel alle organen in het lichaam ‘gemasseerd’ worden.

Een Raindrop sessie brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid.

Meer informatie over de cursus
De cursus is individueel te volgen, of met bijvoorbeeld een vriendin, collega of partner.

De cursus bestaat uit twee dagen:

Dag 1: Theorie & Praktijk

 • Wat zijn essentiële oliën?
 • Waarom Young Living?
 • Welke oliën gebruik je bij de Raindrop Massage?
 • Oefenen van verschillende technieken
 • Oefenen van de Raindrop massage

Dag 2: Terugkomdag

 • Bijpraten, ervaringen uitwisselen, vragen
 • Oefenen van de Raindrop Massage, en waar nodig bijsturing

Kosten
1 persoon: € 250,- p.p. incl. 2 daagse cursus, reader en koffie/thee/water
2 of 3 personen: € 200,- p.p. incl. 2 daagse cursus, reader en koffie/thee/water
4 personen: € 175,- p.p. incl. 2 daagse cursus, reader en koffie/thee/water

Bijkomende kosten: € 162,15 voor de Raindrop Massage Kit, bestaat uit 7 enkelvoudige essentiële oliën (5 ml), 2 essentiële olie blends (5ml), 2 massage oliën (236 ml), zijnde:

 • Thyme
 • Basil
 • Peppermint
 • Oregano
 • Wintergreen
 • Cypress
 • Marjoram
 • Valor II™
 • Aroma Siez™
 • 236 ml Ortho Ease Massage Oil
 • 236 ml V-6 Vegetable Oil Complex™

De Raindrop Technique-collectie bevat daarnaast een mini-brochure met informatie over de toepassing van de Raindrop Technique op anderen.

Klik hier om een afspraak te maken

December 2018

8 december  10:00u – 12:00u

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

Het schrijfcafé wordt één keer per maand georganiseerd midden tussen de boeken! Namelijk in de boekenwinkel Zin in Boeken in Heusden-Vesting.
Deelnemers krijgen tijdens het schrijfcafé verschillende eenvoudige en speelse schrijfopdrachten. Na twee uur schrijven gaat iedereen met pagina’s vol inspiratie naar huis. Thuis kan je er nog allerlei variaties op bedenken.
Desgewenst kun je je teksten voordragen aan de andere deelnemers en mag je om feed-back vragen en je kunt met de andere schrijvers praten over je voortgang en tips uitwisselen. Maar hiertoe ben je zeker niet verplicht. Er is namelijk maar één regel: niets moet, alles mag.
De sfeer is ongedwongen, de opdrachten zijn creatief en luchtig. Schrijfervaring of talent is niet nodig, iedereen kan het.
Ieder schrijfcafé staat op zichzelf. Soms wordt er geschreven aan de hand van een thema en als iemand een keertje mist, is aansluiten geen probleem.
Graag vooraf aanmelden. Deelname € 15,- incl koffie/thee. Zelf schrijfgerei meebrengen.

Klik hier om je aan te melden

 

13 december 2018 inloop om 19:30u, einde om 21:30u.

Zin in Boeken, Botermarkt 12, 5256AV Heusden-Vesting


U bent welkom vanaf 19.30 om onder het genot van een kopje koffie/thee binnen te stappen, om 20.00 begint het officiële gedeelte dit duurt tot 21.30 daarna informeel samenzijn, waarin de mogelijkheid bestaat tot netwerken, kennismaken.

Doel, frequentie, duur:
Doel: 1 keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uitwisselen, herkenning, erkenning, elkaar adviseren, uitlaatklep voor gelijkgestemden.
Via Impuls en Woortblind wordt het café ondersteund. Impuls en Woortblind is een vereniging voor en door mensen met, bovengenoemde kenmerken.

Doelstelling:
Wij stellen tot doel om mensen met of zonder deze diagnoses met elkaar te verbinden om zinvolle contacten op te doen en met elkaar samen te werken, om op deze manier meer wederzijds begrip en acceptatie te bewerkstelligen.

HET AD(H)D CAFÉ
AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Het hebben van een diagnose is geen voorwaarde voor deelname.

Graag nodigen wij ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden uit, die eens willen meeluisteren of zelf hun verhaal kwijt willen.
Het blijkt voor velen fijn om situaties bij anderen te herkennen en handvatten, advies aangereikt te krijgen, om zo gaandeweg om te leren gaan met “AD(H)D”

Wij:
John Verhoeckx (Zin in boeken)
Mirande van Reenen (auteur van het boek Tobnie mijn leven met ADHD
Karin de Jager contactpersoon voor Dyslexie bij volwassenen bij Impuls& Woortblind
Emmy Hendriks ervaringsdeskundige ADD
hebben het initiatief hebben genomen voor de oprichting van een ADHD-café in Heusden Vesting.

Samen met Jessica Leffers, die de avond zal begeleiden, heten u van harte welkom op donderdag 12 december aanstaande om 19.30 uur.

14 december 14:00u – 22:00u
15 december 14:00u – 20:00u

Schilderachtige straatjes gevuld met kaarslicht en kerstzang, de geur van gluhwein, knisperende vuurkorven, tal van sfeervolle foodtrucks, het mooiste brocantewaar, de gezellige horeca en vele authentieke winkeltjes die hun deuren voor iedereen open stellen.

Vrijdag 14 december en zaterdag 15 december is het zover: Christmas by Candlelight in Heusden Vesting,
de liefste en mooiste kerstmarkt van Nederland.

Vrijdag van 14 tot 22 uur en zaterdag van 14 tot 20 uur. Wees welkom!

Jess! staat met een kraam op de Botermarkt ter hoogte van nummer 12.
Met informatie over mijn praktijk en de gloednieuwe opleiding die volgend jaar van start gaat.
Voor alle geïnteresseerden ligt er een presentje klaar. 

Tal van kramen uit binnen- en buitenland verzorgen een geweldig aanbod aan woon-, lifestyle- en brocantewaar. Sfeervolle foodtrucks bieden lekkernijen van poffertjes tot biologische stamppotten en van heerlijk zoet tot dampende soepen. De middeleeuwse straten gevuld met levendig straattheater en kerstmuziek. Koren variërend van drie tot veertig personen zingen de mooiste christmas carols. En de paardentram rijdt bezoekers voor slechts €1,- in stijl van de (gratis) parkeerplaats naar het centrum.

En als kers op de taart is er dit jaar een prachtige wensboom. Alle bezoekers kunnen gedurende de markt een lichtje in de boom hangen en een wens – voor zichzelf of iemand anders – opschrijven. Op zaterdagavond gaat de mooiste kerstwens in vervulling.

Parkeren

Vanwege de verwachte parkeerdruk graag parkeren op een van de grote parkeerplaatsen buiten de vesting. Zie https://www.facebook.com/beleefheusdenvesting/posts/593556047472203. Er rijdt een paardentram die bezoekers tegen een kleine vergoeding, naar de vesting rijdt.

Januari 2019

5 januari 2019: Start Online Cursus Aromatherapie

Twee keer per jaar wordt er een gezamenlijke groep gestart. Dat is in de tweede week van januari en in de eerste week van september. Voor deze gezamenlijke groepen wordt een aparte Facebookgroep aangemaakt waarin je met elkaar kunt overleggen, uitwisselen, etc.

Voor meer informatie over deze mooie cursus, klik je hier

Klik hier om je aan te melden

8 januari 19:00u – 21:00u   

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

 

In een intieme, besloten setting, met maximaal 4 vrouwen, gaan we praten over natuurlijke gezondheid.  

Vanuit mijn achtergrond met coaching, therapie, essentiële oliën, voedingssupplementen, etc., lever ik een waardevolle bijdrage aan de avond met kennis, aandacht, tips en natuurlijke oplossingen. Soms praten we aan de hand van een thema, soms is het thema vrij en kijken we wat er ter tafel komt.

Tijdens de avond kan er een is er gelegenheid voor een persoonlijk miniconsult inclusief gezondheidsscan gedaan worden. 

Graag vooraf aanmelden. Vol = vol.

Klik hier om je aan te melden

 

10 januari 2019 inloop om 19:30u, einde om 21:30u.

Zin in Boeken, Botermarkt 12, 5256AV Heusden-Vesting


U bent welkom vanaf 19.30 om onder het genot van een kopje koffie/thee binnen te stappen, om 20.00 begint het officiële gedeelte dit duurt tot 21.30 daarna informeel samenzijn, waarin de mogelijkheid bestaat tot netwerken, kennismaken.

Doel, frequentie, duur:
Doel: 1 keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uitwisselen, herkenning, erkenning, elkaar adviseren, uitlaatklep voor gelijkgestemden.
Via Impuls en Woortblind wordt het café ondersteund. Impuls en Woortblind is een vereniging voor en door mensen met, bovengenoemde kenmerken.

Doelstelling:
Wij stellen tot doel om mensen met of zonder deze diagnoses met elkaar te verbinden om zinvolle contacten op te doen en met elkaar samen te werken, om op deze manier meer wederzijds begrip en acceptatie te bewerkstelligen.

HET AD(H)D CAFÉ
AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Het hebben van een diagnose is geen voorwaarde voor deelname.

Graag nodigen wij ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden uit, die eens willen meeluisteren of zelf hun verhaal kwijt willen.
Het blijkt voor velen fijn om situaties bij anderen te herkennen en handvatten, advies aangereikt te krijgen, om zo gaandeweg om te leren gaan met “AD(H)D”

Wij:
John Verhoeckx (Zin in boeken)
Mirande van Reenen (auteur van het boek Tobnie mijn leven met ADHD
Karin de Jager contactpersoon voor Dyslexie bij volwassenen bij Impuls& Woortblind
Emmy Hendriks ervaringsdeskundige ADD
hebben het initiatief hebben genomen voor de oprichting van een ADHD-café in Heusden Vesting.

Samen met Jessica Leffers, die de avond zal begeleiden, heten u van harte welkom op donderdag 10 januari aanstaande om 19.30 uur.

12 januari  10:00u – 12:00u

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

Het schrijfcafé wordt één keer per maand georganiseerd midden tussen de boeken! Namelijk in de boekenwinkel Zin in Boeken in Heusden-Vesting.
Deelnemers krijgen tijdens het schrijfcafé verschillende eenvoudige en speelse schrijfopdrachten. Na twee uur schrijven gaat iedereen met pagina’s vol inspiratie naar huis. Thuis kan je er nog allerlei variaties op bedenken.
Desgewenst kun je je teksten voordragen aan de andere deelnemers en mag je om feed-back vragen en je kunt met de andere schrijvers praten over je voortgang en tips uitwisselen. Maar hiertoe ben je zeker niet verplicht. Er is namelijk maar één regel: niets moet, alles mag.
De sfeer is ongedwongen, de opdrachten zijn creatief en luchtig. Schrijfervaring of talent is niet nodig, iedereen kan het.
Ieder schrijfcafé staat op zichzelf. Soms wordt er geschreven aan de hand van een thema en als iemand een keertje mist, is aansluiten geen probleem.
Graag vooraf aanmelden. Deelname € 15,- incl koffie/thee. Zelf schrijfgerei meebrengen.

Klik hier om je aan te melden

19 januari 17:00u – 19:00u 


Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

Op geregelde basis wordt er een internationale Young Living Day georganiseerd. Young Living is de marktleider als het gaat om pure essentiële oliën met therapeutische waarde en aanverwante producten. 
Maar daarnaast is het een bedrijf met hart voor de natuur en de gemeenschap. 

Een Young Living Day gaat dus niet alleen maar om de oliën en andere producten. Het gaat ook om de gemeenschap. 

Young Living Day is dan ook een prima dag om mensen uit de omgeving (weer) met elkaar in contact te laten komen. Nieuwe mensen te ontmoeten en (oude) bekenden weer te zien.

Programma 19 januari 

Op 19 januari zijn jullie vanaf 17:00u van harte welkom. Het wordt een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en de gelegenheid voor een persoonlijk miniconsult.
Om 19:00u wordt de bijeenkomst weer afgesloten.

24 januari 19:00u – 21:00u 

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden
 

In een intieme, besloten setting, met maximaal 4 vrouwen, gaan we praten over natuurlijke gezondheid.  

Vanuit mijn achtergrond met coaching, therapie, essentiële oliën, voedingssupplementen, etc., lever ik een waardevolle bijdrage aan de avond met kennis, aandacht, tips en natuurlijke oplossingen. Soms praten we aan de hand van een thema, soms is het thema vrij en kijken we wat er ter tafel komt.

Tijdens de avond kan er een is er gelegenheid voor een persoonlijk miniconsult inclusief gezondheidsscan gedaan worden. 

Graag vooraf aanmelden. Vol = vol.

Klik hier om je aan te melden

Februari 2019

5 februari 19:00u – 21:00u   | Thema: Chemicaliën-vrij
20 februari 19:00u – 21:00u |  Thema: Chemicaliën-vrij


Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

 

In een wekelijkse, intieme, besloten setting, met maximaal 4 vrouwen, gaan we praten over natuurlijke gezondheid.  Elke week zijn er andere deelnemers.

Vanuit mijn achtergrond met coaching, therapie, essentiële oliën, voedingssupplementen, etc., lever ik een waardevolle bijdrage aan de avond met kennis, aandacht, tips en natuurlijke oplossingen. Soms praten we aan de hand van een thema, soms is het thema vrij en kijken we wat er ter tafel komt.

Tijdens de avond kan er een iTovi-scan gedaan worden. Dit is een scan die kan uitmeten aan welke essentiële oliën en supplementen jouw lijf op dat moment behoefte heeft ter ondersteuning.

Graag vooraf aanmelden. Vol = vol.
Deelname is € 10,-.

Klik hier om je aan te melden


9 februari  10:00u – 12:00u

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

Het schrijfcafé wordt één keer per maand georganiseerd midden tussen de boeken! Namelijk in de boekenwinkel Zin in Boeken in Heusden-Vesting.
Deelnemers krijgen tijdens het schrijfcafé verschillende eenvoudige en speelse schrijfopdrachten. Na twee uur schrijven gaat iedereen met pagina’s vol inspiratie naar huis. Thuis kan je er nog allerlei variaties op bedenken.
Desgewenst kun je je teksten voordragen aan de andere deelnemers en mag je om feed-back vragen en je kunt met de andere schrijvers praten over je voortgang en tips uitwisselen. Maar hiertoe ben je zeker niet verplicht. Er is namelijk maar één regel: niets moet, alles mag.
De sfeer is ongedwongen, de opdrachten zijn creatief en luchtig. Schrijfervaring of talent is niet nodig, iedereen kan het.
Ieder schrijfcafé staat op zichzelf. Soms wordt er geschreven aan de hand van een thema en als iemand een keertje mist, is aansluiten geen probleem.
Graag vooraf aanmelden. Deelname € 15,- incl koffie/thee. Zelf schrijfgerei meebrengen.

Klik hier om je aan te melden

De basisopleiding tot BronKracht therapeut gaat over persoonlijke groei en bewustwording. Maar dat niet alleen. Je zult in deze basisopleiding ook op een diep niveau vaardigheid en kennis ontwikkelen op het gebied van therapeutische en holistische technieken.

Meer informatie over de opleiding vind je door hier te klikken.

Klik hier om je aan te melden

 

14 februari 2019 inloop om 19:30u, einde om 21:30u.

Zin in Boeken, Botermarkt 12, 5256AV Heusden-Vesting


U bent welkom vanaf 19.30 om onder het genot van een kopje koffie/thee binnen te stappen, om 20.00 begint het officiële gedeelte dit duurt tot 21.30 daarna informeel samenzijn, waarin de mogelijkheid bestaat tot netwerken, kennismaken.

Doel, frequentie, duur:
Doel: 1 keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uitwisselen, herkenning, erkenning, elkaar adviseren, uitlaatklep voor gelijkgestemden.
Via Impuls en Woortblind wordt het café ondersteund. Impuls en Woortblind is een vereniging voor en door mensen met, bovengenoemde kenmerken.

Doelstelling:
Wij stellen tot doel om mensen met of zonder deze diagnoses met elkaar te verbinden om zinvolle contacten op te doen en met elkaar samen te werken, om op deze manier meer wederzijds begrip en acceptatie te bewerkstelligen.

HET AD(H)D CAFÉ
AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Het hebben van een diagnose is geen voorwaarde voor deelname.

Graag nodigen wij ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden uit, die eens willen meeluisteren of zelf hun verhaal kwijt willen.
Het blijkt voor velen fijn om situaties bij anderen te herkennen en handvatten, advies aangereikt te krijgen, om zo gaandeweg om te leren gaan met “AD(H)D”

Wij:
John Verhoeckx (Zin in boeken)
Mirande van Reenen (auteur van het boek Tobnie mijn leven met ADHD
Karin de Jager contactpersoon voor Dyslexie bij volwassenen bij Impuls& Woortblind
Emmy Hendriks ervaringsdeskundige ADD
hebben het initiatief hebben genomen voor de oprichting van een ADHD-café in Heusden Vesting.

Samen met Jessica Leffers, die de avond zal begeleiden, heten u van harte welkom op donderdag 14 februari aanstaande om 19.30 uur.

5 februari 19:00u – 21:00u   | Thema: Chemicaliën-vrij
20 februari 19:00u – 21:00u |  Thema: Chemicaliën-vrij


Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

 

In een wekelijkse, intieme, besloten setting, met maximaal 4 vrouwen, gaan we praten over natuurlijke gezondheid.  Elke week zijn er andere deelnemers.

Vanuit mijn achtergrond met coaching, therapie, essentiële oliën, voedingssupplementen, etc., lever ik een waardevolle bijdrage aan de avond met kennis, aandacht, tips en natuurlijke oplossingen. Soms praten we aan de hand van een thema, soms is het thema vrij en kijken we wat er ter tafel komt.

Tijdens de avond kan er een iTovi-scan gedaan worden. Dit is een scan die kan uitmeten aan welke essentiële oliën en supplementen jouw lijf op dat moment behoefte heeft ter ondersteuning.

Graag vooraf aanmelden. Vol = vol.
Deelname is € 10,-.

Klik hier om je aan te melden

 

21 februari 19:00u – 21:00u   | Thema: Ontwaak uit je winterslaap

Yoga Heusden – Hoofdstraat 24 – Herpt
 
De winter is nog net niet voorbij en het voorjaar is nog net niet begonnen.
Tijd om uit onze winterslaap te ontwaken en weer langzaam wat actiever te worden.

De Aroma Yoga sessie is erop gericht om ons lichaam in deze transformatie te ondersteunen.

Net als yoga, worden ook essentiële oliën al duizenden jaren gebruikt voor heling en balans. Dit zorgt in combinatie met yoga en meditatie voor een nieuwe en krachtige impuls voor lichaam en geest. Zowel op als naast de mat.

We starten de workshop met het meten van een olie die op dat moment precies bij je past. Deze gebruiken we tijdens een meditatie.
Aansluitend volgt een yogaserie met korte pauzes met wat uitleg over de oliën en om de oliën aan te brengen, die voor ondersteuning en verdieping zorgen. Je gaat aan het einde van de les ontspannen en opgeladen naar huis. Bij de meditaties en yogahoudingen gebruiken we 100% pure etherische oliën van Young Living.

Kosten: € 15,- incl. het gebruik van de oliën, de persoonlijke scan en een goodiebag.
Graag vooraf aanmelden. Vol=vol.

De yoga oefeningen worden verzorgt door Anita Tijkorte van Yoga Heusden en Jessica Leffers van Jess! Praktijk voor Gezondheid verzorgt de bijbehorende oliën.

Klik hier om je aan te melden

 

23 februari 10:00u – 12:00u   | Thema: Ontwaak uit je winterslaap

Yoga Heusden – Hoofdstraat 24 – Herpt
 
De winter is nog net niet voorbij en het voorjaar is nog net niet begonnen.
Tijd om uit onze winterslaap te ontwaken en weer langzaam wat actiever te worden.

De Aroma Yoga sessie is erop gericht om ons lichaam in deze transformatie te ondersteunen.

Net als yoga, worden ook essentiële oliën al duizenden jaren gebruikt voor heling en balans. Dit zorgt in combinatie met yoga en meditatie voor een nieuwe en krachtige impuls voor lichaam en geest. Zowel op als naast de mat.

We starten de workshop met het meten van een olie die op dat moment precies bij je past. Deze gebruiken we tijdens een meditatie.
Aansluitend volgt een yogaserie met korte pauzes met wat uitleg over de oliën en om de oliën aan te brengen, die voor ondersteuning en verdieping zorgen. Je gaat aan het einde van de les ontspannen en opgeladen naar huis. Bij de meditaties en yogahoudingen gebruiken we 100% pure etherische oliën van Young Living.

Kosten: € 15,- incl. het gebruik van de oliën, de persoonlijke scan en een goodiebag.
Graag vooraf aanmelden. Vol=vol.

De yoga oefeningen worden verzorgt door Anita Tijkorte van Yoga Heusden en Jessica Leffers van Jess! Praktijk voor Gezondheid verzorgt de bijbehorende oliën.

Klik hier om je aan te melden

Maart 2019


9 maart 10:00u – 12:00u

Zin in Boeken – Botermarkt 12 – Heusden

Het schrijfcafé wordt één keer per maand georganiseerd midden tussen de boeken! Namelijk in de boekenwinkel Zin in Boeken in Heusden-Vesting.
Deelnemers krijgen tijdens het schrijfcafé verschillende eenvoudige en speelse schrijfopdrachten. Na twee uur schrijven gaat iedereen met pagina’s vol inspiratie naar huis. Thuis kan je er nog allerlei variaties op bedenken.
Desgewenst kun je je teksten voordragen aan de andere deelnemers en mag je om feed-back vragen en je kunt met de andere schrijvers praten over je voortgang en tips uitwisselen. Maar hiertoe ben je zeker niet verplicht. Er is namelijk maar één regel: niets moet, alles mag.
De sfeer is ongedwongen, de opdrachten zijn creatief en luchtig. Schrijfervaring of talent is niet nodig, iedereen kan het.
Ieder schrijfcafé staat op zichzelf. Soms wordt er geschreven aan de hand van een thema en als iemand een keertje mist, is aansluiten geen probleem.
Graag vooraf aanmelden. Deelname € 15,- incl koffie/thee. Zelf schrijfgerei meebrengen.

Klik hier om je aan te melden

 

14 maart 2019 inloop om 19:30u, einde om 21:30u.

Zin in Boeken, Botermarkt 12, 5256AV Heusden-Vesting


U bent welkom vanaf 19.30 om onder het genot van een kopje koffie/thee binnen te stappen, om 20.00 begint het officiële gedeelte dit duurt tot 21.30 daarna informeel samenzijn, waarin de mogelijkheid bestaat tot netwerken, kennismaken.

Doel, frequentie, duur:
Doel: 1 keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslectie en dyscalculie om ervaring uitwisselen, herkenning, erkenning, elkaar adviseren, uitlaatklep voor gelijkgestemden.
Via Impuls en Woortblind wordt het café ondersteund. Impuls en Woortblind is een vereniging voor en door mensen met, bovengenoemde kenmerken.

Doelstelling:
Wij stellen tot doel om mensen met of zonder deze diagnoses met elkaar te verbinden om zinvolle contacten op te doen en met elkaar samen te werken, om op deze manier meer wederzijds begrip en acceptatie te bewerkstelligen.

HET AD(H)D CAFÉ
AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Het hebben van een diagnose is geen voorwaarde voor deelname.

Graag nodigen wij ook familie, partners, vrienden, collega’s en bekenden uit, die eens willen meeluisteren of zelf hun verhaal kwijt willen.
Het blijkt voor velen fijn om situaties bij anderen te herkennen en handvatten, advies aangereikt te krijgen, om zo gaandeweg om te leren gaan met “AD(H)D”

Wij:
John Verhoeckx (Zin in boeken)
Mirande van Reenen (auteur van het boek Tobnie mijn leven met ADHD
Karin de Jager contactpersoon voor Dyslexie bij volwassenen bij Impuls& Woortblind
Emmy Hendriks ervaringsdeskundige ADD
hebben het initiatief hebben genomen voor de oprichting van een ADHD-café in Heusden Vesting.

Samen met Jessica Leffers, die de avond zal begeleiden, heten u van harte welkom op donderdag 14 maart aanstaande om 19.30 uur.