Synchroniciteit en essentiële oliën

Het is begin mei 2016. Ik heb twee maanden thuis gezeten in een soort time out (lees: vette burn-out). Ik had rust nodig, reflectie en vooral ontspanning. Na twee maanden voel ik me weer een stuk beter en ik besluit om, voordat ik weer aan het werk ga, nog even vier dagen naar Glastonbury te gaan. Dat is een bedevaartsoord in het westen van Engeland, vlak onder Bristol. Mijn tweede thuis.

Synchroniciteit

Ik kom daar om te pelgrimeren, om antwoorden te vinden op een aantal vragen en om knopen door te hakken en dat alles door me over te geven aan synchroniciteit. De synchroniciteit begint al direct bij aankomst. Ik ontmoet veel locals die mij allemaal, out of the blue, hun prachtige verhaal vertellen. Ik ontvang mooie inzichten, spiegels en antwoorden. Ik hak vele knopen door, ook een lastige over mijn werk. Het werk is fantastisch, en tegelijkertijd loop ik als HSP’er stuk op heel veel dingen die typisch HSP zijn. Ik kan zoveel pelgrimeren, reflecteren, verwerken en veranderen als ik wil; HSP’ers hebben nu eenmaal zo hun (werk)voorkeuren. Dus het besluit valt om te stoppen met mijn werk in loondienst. Wat ik dan ga doen? Ik weet het nog niet. Maar ik vertrouw erop dat er wel iets op mijn pad komt.

Op de laatste dag van ons verblijf lopen mijn partner en ik richting de auto om weer te vertrekken naar Nederland, als we een bordje zien dat een overdekte markt aankondigt. We besluiten om nog even naar binnen te stappen. Daar tref ik een Engelse dame, mijn laatste bijzondere ontmoeting in Glastonbury, die een grote impact op me zal hebben.

Essentiële olie

Zij staat op deze markt met essentiële olie, en eigenlijk is het de geur die me aantrekt. Ik moet bekennen dat ik voor deze ontmoeting geen goede band met essentiële olieën had. Ik snapte de ophef niet zo. Ik kreeg vaak hoofdpijn van de geur die oliebranders of diffusers verspreiden. Het verbaasde mij dat er vaak ‘enge’ plaatjes op de verpakking staan die aangeven dat de producten wellicht giftig of gevaarlijk voor de gezondheid zijn. Ik was nog nooit olietjes tegen gekomen die wél iets goeds deden.

Tot die dag in Glastonbury. Deze Engelse dame stond daar als Distributeur voor Young Living, een bedrijf dat o.a. essentiële olieën vervaardigd. Maar dan wel oliën die mij géén hoofdpijn bezorgen. Oliën die je in kunt nemen en rechtstreeks op de huid kunt gebruiken. Oliën met een grote therapeutische waarde. Zeer puur en daardoor kwalitatief zeer goed.

Young Living

Young Living blijkt al meer dan 20 jaar marktleider te zijn en de standaard te bepalen. Zo zijn ze al door diverse andere bedrijven geprobeerd te kopiëren, wat alleen al aangeeft hoe goed ze zijn. Echter, Young Living kenmerkt zich als enige in de markt door de unieke Seed-to-Seal-garantie. Dat houdt in dat álles van zaaien tot verzegelen volledig in handen is van Young Living en dat ze iedere stap in het proces naar eigen standaarden en kwaliteitseisen kunnen inrichten. Ze selecteren zelf de zaden, ze zetten strenge standaarden voor het kweken en hebben wereldwijd diverse boerderijen in eigen beheer, ze destilleren zelf met zeer hoge kwaliteitseisen en gedurende het gehele proces wordt alles verschillende keren getest. Door Young Living zelf, maar ook door externe partijen. Als er ook maar iets niet goed is, wordt het niet verkocht.

Daarnaast neemt Young Living de planeet serieus. Zij zullen niets doen om het zaaien, kweken en oogsten te bespoedigen, of om zogenaamde ‘superplanten’ te creëeren. Nee, zij laten de natuur haar ding doen, op haar tempo. Dat kan betekenen dat als een oogst tegenvalt, er een bepaald product even niet verkocht wordt.

Dit alles zorgt ervoor dat ik op slag verliefd werd op de producten. Naast het feit, uiteraard, dat ze heerlijk ruiken. Je kunt aan de geur al merken dat de oliën echt heel puur en geconcentreerd zijn. Je hebt daarom vaak ook maar één of twee druppels nodig.

Uitproberen en testen

In Nederland aangekomen heb ik de Premium Starter Kit besteld, met 12 oliën (Lavender, Peppermint, Lemon, Frankincense, Di-Gize, Thieves, R.C., Purification, Copaiba, PanAway, Stress Away en Orange+), een diffuser en veel proefmonsters van andere producten (want ze hebben ook producten voor persoonlijke verzorging -zowel innerlijk als uiterlijk- en voor het huishouden. Alles zonder toegevoegde troep). Ik ben de producten uitgebreid gaan testen en heb versteld gestaan van de resultaten. Mijn spieren die vaak redelijk strak staan voelde ik met twee druppeltjes PanAway compleet ontspannen, zodra ik het er op wreef! Op een ochtend werd ik wakker met een pijnlijke nek, die de pijn in flinke pulsaties door mijn hoofd wist te jagen. Normaal gesproken helpt geen tijgerbalsam of pijnstiller. Als ik zo opsta weet ik; dit wordt migraine en de hele dag plat. Maar ook hier twee drupjes PanAway op de pijnlijke nek en binnen een kwartier was het drastisch verminderd en na 20 minuten had ik nergens last meer van.

Zo had ik tijdens mijn testweek vermoedelijk ook wat verkeerds gegeten, want ik was ineens erg goede vriendjes met het toilet. Het liep er aan twee kanten behoorlijk uit. Twee drupjes DiGize en een drupje pepermunt op mijn maag en buik gewreven en ook hier weer: ik voelde de misselijkheid direct afzwakken.

En tot slot zijn mijn meditaties door Frankincense echt een stuk verdiept, verdwijnt de stress snel met Stress Away en kan ik heerlijk ontspannen en slapen met Lavender.

Ik leer in deze periode wat essentiële oliën nu eigenlijk zijn, hoe je de oliën kunt gebruiken (innemen, opsmeren en vernevelen) en hoe snel ze werken. Op de producten-pagina lees je daar meer over.

Verder onderzoek

Ik was echt verbaasd over wat ‘dit spul’ doet. Ik ben internet opgegaan en heb met grote verbazing allerlei referenties zitten lezen. Moeders die dankbaar zijn dat het hun kind tot rust brengt, of helpt te focussen. Mensen die vertellen wat het voor hen heeft gedaan (helaas mag ik hier niets gedetailleerds over vertellen, omdat Big Pharma anders boos wordt ;-), maar uiteraard vertel ik je graag waar je deze referenties kunt vinden).  De volgende stap was dan ook om de oliën in mijn praktijk in te gaan zetten. De oliën kunnen door hun therapeutische aard prachtig gecombineerd worden met o.a. de drukpuntmassage en EFT. Als er een blokkade is op één van de drukpunten die hardnekkig is; het bepaalde drukpunt of de meridiaan inmasseren met een bijpassende olie en de blokkade vloeit weg. Met EFT idem; een drupje ondersteunende olie op de vingertoppen en daarmee een rondje kloppen, maakt dat EFT nóg efficienter en sneller werkt. Maar ook ter ondersteuning bij coaching, acupunctuur, massages…. de oliën zorgen ervoor dat de behandeling of sessie nóg dieper gaat en dat blokkades sneller opgelost worden.

Sinds 1 mei 2017 ben ik ook ‘zakelijk’ bezig met de oliën. Ik mag mezelf onderdeel noemen van het grootste en snelstgroeiende team van de Benelux. Heb jij hier ook wel interesse in? Kijk dan eens op mijn pagina ‘Teamleden Gezocht”!

Zelf ervaren?

Wil jij ook eens ervaren wat de oliën kunnen doen, hoe ze ruiken, voelen, proeven? Ik maak heel graag een afspraak met je. Wil je de oliën of andere natuurzuivere producten van Young Living bestellen? Kijk dan eens op de website met alle Young Living producten! Vermeld in ieder geval overal mijn naam en Distributeursnummer 11865020.

Neem ook gerust contact met me op. Dan vertel ik je graag, geheel vrijblijvend, over alle mogelijkheden die er zijn, en hoe je bijvoorbeeld 24% korting kunt krijgen en punten kunt sparen voor gratis producten naar keuze.

Ik hoop je snel te spreken!

Add A Comment