R in de maand

Nog een weekje en dan zit de R weer in de maand. De dagen worden weer langzaam aan korter. Het wordt steeds eerder donker. Nog even en dan zitten we weer vaker binnen, zoeken we de gezelligheid weer op. Je merkt dat mensen weer wat beginnen te snotteren en kwakkelen.

Als de R in de maand zit, kunnen er verschillende klachten en symptomen ontstaan. Hoesten, verkoudheid en griep zijn veel voorkomende verschijnselen.

Hoest

Iedere ziekte of klacht heeft een bepaalde boodschap. In mijn werk gebruik ik vaak het boek ‘Sleutel tot Zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt.
De boodschap van hoest is:
” Je voelt je vastzitten in een bepaalde gedachtekring of levenssituatie. Energieën worden opgekropt in boosheid, verdriet of agressie. Je houdt je in, je uit je niet helemaal. Ook gevoelens van boosheid of agressie houd je tegen. Misschien ben je te lang flexibel geweest, en kom je daar nu tegen in opstand.
De opgekropte emoties geven naar jezelf toe aan dat je jezelf niet uitspreekt zoals je dat zou willen, of naar anderen toe dat je jezelf niet ‘bent’. Je bent misschien te aarzelend geweest en die houding stoort je nu. Nu is het genoeg.”

Verkoudheid

De boodschap van verkoudheid is:
“Je werkt voortdurend aan iets buiten jezelf, in plaats van te leven vanuit jouw warme kern. Je voelt je koud, grijs, droevig en klein. Jij plaatst jezelf niet in het warme zonnecentrum. Je denkt dat je je leven niet écht in eigen handen kunt nemen, je láát je leven.  Waar is je levenswarmte, de vreugde in jezelf? Geloof je niet meer in de kracht van je Zelf?
Je onderschat het vermogen van de mens, namelijk dat je zélf leven kunt creëeren. Je bent geen slachtoffer van omstandigheden, maar je dient je persoonlijke denkbeelden op te bouwen, los van de verwachtingen van anderen. Verwacht geen liefde en warmte van anderen, wanneer jij niet eerst jezelf een warm welkom heet.”

Griep

Griep wordt meestal veroorzaakt door het influenzavirus. Je wordt besmet omdat je het virus inademt, of omdat het via de handen in je neus of mond terecht komt. Als de R in de maand is, is vaak je weerstand ook nog eens wat lager, waardoor je lichaam moeite heeft om het virus af te wenden. Tot slot is de kans op besmetting groter, omdat je meer binnen bent en daardoor vaker met meer mensen bij elkaar zit.

De boodschap van griep

De boodschap van griep, volgens Christiane Beerlandt, is:
“Onbewust las je een rustpauze in, omdat het leven vol stress zoveel van je vraagt. Het voelt allemaal als teveel en te druk om je heen. De buitenwereld komt bedreigend over en bewust of onbewust heb je de drang om je terug te trekken. Het kan zijn dat jij je een slaaf voelt van het maatschappelijke systeem of een ander. Je zou graag een tijdje alleen willen zijn en met de griep is dit geoorloofd.

Het is ook mogelijk dat al je opgekropte spanningen, gevoelens en emoties die er niet mogen zijn of niet geuit kunnen worden via de griep een uitweg zoeken om het lichaam te kunnen verlaten.

Een andere boodschap van de griep kan te maken hebben met de angst om niet goed genoeg te zijn of niet goed genoeg te doen. Ben jij onzeker of bang dat je niet voldoet? Laat je niet teveel beïnvloeden door je omgeving en leef vanuit jouw kracht. Misschien ben je bang om de totale verantwoordelijkheid te dragen met betrekking tot een bepaalde taak. Mogelijk ben je overbelast. Gevoelens van klem zitten, onveiligheid, angst en niet vertrouwen op je basis breken je immuniteit af.”

Voorkomen en ondersteunen

Belangrijk is om de boodschappen hierboven te integreren in je leven en te voorkomen dat je in die valkuil valt. Ook kan je je lichaam zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel ondersteunen om niet in deze thema’s terecht te komen. Er zijn daarvoor een aantal producten die ik voor je op een rijtje heb gezet.

Door op de naam van de olie te klikken, kom je op de website van Young Living met meer informatie en de mogelijkheid om de olie te bestellen. Wil je weten welke olie jij nodig hebt? Neem dan contact met me op voor een Soul Essence-sessie, waarin we dit gaan uitmeten.

Inner Defense ondersteunt je immuunsysteem en luchtwegen. Dit supplement komt in handige capsules.

Breathe Again is een heel handige Roll On die de luchtwegen ondersteunt.

Thieves is een zeer krachtige blend die je immuunsysteem een boost geeft en ondersteunt. Smeer deze onder je voeten en gebruik het in je diffuser. Eventueel gecombineerd met RC.

Raven is een blend van vijf oliën. Deze oliën zijn rustgevend, verfrissend en troostend wanneer toegepast op de borst en keel of in de diffuser. Diffuus Raven ’s nachts tijdens het slapen. Doe een paar druppels in Epsom zout voor in je bad water of druppel op je kussen voordat je gaat slapen.

Eucalyptus Radiata geeft je weer wat lucht. Letterlijk en figuurlijk. Werkt zeer ondersteunend op de luchtwegen en is verzachtend en kalmerend en kan helpen bij de concentratie.

RC ondersteunt je luchtwegen en is in te zetten op borst en bovenrug, onder voeten of in de diffuser. Ideaal als het weer begint te kriebelen in je keel of als je blijft hoesten. Voor vrijer ademen een topper!

Ravintsara ondersteunt de luchtwegen en is heel fijn voor je nachtrust omdat deze kalmerend werkt. Geeft je een opkikker en is immuunsysteem ondersteunend.

Extraatjes

Naast deze ‘fysieke’ werking hebben de oliën ook allemaal een mentale, emotionele en spirituele werking.
Thieves bijvoorbeeld zorgt voor een reiniging van negatieve emoties en trillingen. Het is een fantastische olie als je het gevoel hebt extra bescherming nodig te hebben bij onzekerheid en angst.
En RC kan je dan juist weer helpen om je beter uit te drukken. Het laat fysiek en mentaal blokkades los, waardoor je “lucht” krijgt. RC opent de zonnevlecht- en hartchakra.

De hierboven genoemde producten zijn vaak snel ‘Out of Stock’ als je ze het hardst nodig hebt. Daarom sla ik deze producten altijd off season in, zodat ik zeker weet dat ik ze op voorraad heb, als ik ze nodig heb.

Passend advies voor ‘de R in de maand’

Er zijn nog veel meer oliën die je kunnen ondersteunen in de herfst en bij veranderingen. Ze ondersteunen zowel op fysiek vlak, als mentaal, emotioneel en spiritueel. Om te weten welke olie het beste bij je past, kun je een Essential Oil – Soul Essence Technique Sessie inplannen. Door deze techniek maken we verbinding met jouw lichaamswijsheid. We laten je lichaam vertellen welke oliën jij het beste nodig hebt om jouw gezondheid te ondersteunen. Zodat jij van de herfst en winter kunt genieten met een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Meer lezen? Kijk ook eens naar mijn blog ‘Veranderingen’.

 

Neem via onderstaand formulier contact met ons op, en dan maken we snel een afspraak!

Add A Comment