Stress en burn-out

 

Er is nog nooit zoveel geschreven over stress en burn-out als in de laatste jaren.
De maatschappij versnelt, en de meesten van ons gaan daar in mee.  Maar als je naar het lichaam kijkt, het ritme van de natuur, dan kom je er al snel achter dat we daar helemaal niet voor gemaakt zijn.

Stress & het endocrien systeem

Bij zowel mannen als vrouwen kan het endocrien systeem uit balans zijn. In het endocrien systeem worden de hormonen voor o.a. de bijnieren en de schildklier geregeld.

Een groot gedeelte van je energie wordt geregeld in je bijnieren. Veel mensen die te maken hebben met (chronische) stress of een burn-out zijn te lang doorgegaan op een verhoogd stress-level. Hierdoor zijn de bijnieren uitgeput geraakt. In de schildklier worden hormonen aangemaakt die de stofwisseling regelen. Een te langzame stofwisseling zorgt ervoor dat je aankomt en een te snelle stofwisseling zorgt ervoor dat je snel afvalt.

Ook reguleert het endocrien systeem de hypofyse, ofwel de pijnappelklier. Deze zorgt voor aanmaak van melatonine. Je kunt je misschien voorstellen dat als deze uit balans is, je te lang en te diep slaapt, of juist veel te weinig.

Is stress verkeerd?

Stress is helemaal niet verkeerd. Op zijn tijd is het goed om je lichaam even harder aan het werk te zetten.
We zijn allemaal uitgerust met een vecht- of vluchtrespons. Deze wordt in werking gezet als er iets is waardoor het lichaam ‘denkt’ dat het in levensgevaar zit. Er ontstaat opwinding en actie. Dit is nodig om óf het gevaar te bestrijden óf om te maken dat je weg komt. Als je hebt gevochten of bent gevlucht, komt er een moment dat de actie klaar is. Dat is het moment dat jouw systeem omschakelt naar een diepe rustfase. In deze fase kan het lichaam herstellen van de enorme energie die het heeft moeten leveren in de eerste fase. Als het lichaam voldoende herstelt is, gaat het weer over naar het normale niveau.

Dit is een heel gezond systeem, die je in staat stelt om in een split second dat te doen wat nodig is voor overleving.

Echter, er zijn situaties die niet levensbedreigend zijn, maar die door je lichaam wel als zodanig gezien worden. Daar kan je met je ‘wil’ niets aan veranderen; dit is een automatisch proces waar je geen invloed op hebt. En vaak is het zo dat het systeem in de ‘actiefase’ blijft en niet meer in de rustfase komt. Dan spreek je van chronische stress.

Wat kan je er aan doen?

Als je langere tijd in chronische stress hebt gezeten of inmiddels al in een burn-out zit, betekent dat dat het lichaam niet meer de knop kan vinden om om te schakelen naar de fase van diepe rust. Je zult die knop dus weer moeten vinden.

Omdat ik in mijn praktijk veel mensen mag behandelen met deze problematiek, heb ik nu een speciaal pakket samengesteld. Met dit pakket, kom je al een heel eind in de richting van de rustfase en dus van herstel.

Antistress-pakket

Het antistress-pakket bestaat uit een aantal producten die je kunnen ondersteunen. Dat zijn:

 • Twee flessen NingXia Red
 • Stress Away essentiële olie
 • Endoflex essentiële olie
 • V6 vegetable oil

Daarnaast krijg je:

 • indien gewenst toevoeging tot diverse Facebook-groepen met uitgebreide informatie over essentiële oliën
 • e-book “Wat is stress?” t.w.v. € 15,-
 • zeer uitgebreide digitale uitleg van de producten
 • een persoonlijke therapiesessie van 1,5 uur t.w.v. € 75,-
 • een uitgebreide gezondheidsmeting t.w.v. € 25,-

Wat doen de producten voor je?

NingXia Red

NingXia Red is een drankje, maar niet zomaar een drankje! Het is een krachtige antioxidant. Het bevat Chinese wolfsbessen (goji bes), een mix van bosbessen, appelbessen, kersen, granaatappels en pruimensappen, natuurlijk stevia-extract, druivenpitextract en puur vanille-extract. Ook bevat het de essentiële oliën Tangerine (mandarijn), Yuzu, Lemon (citroen) en Orange (sinaasappel).
NingXia Red is de perfecte keuze voor het verbeteren en optimaliseren van je gezondheid.

Mensen die lijden aan chronische stress hebben vaak de neiging om een zwakker immuunsysteem te ontwikkelen, meer aanleiding om hart- en vaatziekten te krijgen en vroegtijdige veroudering van de cellen te creëren.

NingXia Red ondersteunt o.a.:

 • de normale cellulaire functie
 • een goede gezondheid en het algemeen welzijn
 • het immuunsysteem
 • spieren en gewrichten
 • hart- en bloedvatenstelsel
 • optimaal energieniveau
 • gezonde nachtrust

Stress Away essentiële olie

Deze blend is gecreëerd om de stress die in het dagelijkse leven sluipt, te bestrijden. Deze mix is speciaal geformuleerd voor het verlichten van de dagelijkse stress en spanningen. Stress Away is het eerste product dat de unieke stressverlichtende combinatie van limoen en vanille essentiële oliën bevat. Het bevat ook copaiba en lavendel dat de mentale starheid verminderd en het evenwicht herstelt. Met krachtige plantaardige bestanddelen, zoals de cedrol gevonden in cederhout en de eugenol die van nature in vanille zit, kan Stress Away helpen voor ontspanning en het verminderen van incidentele stress. Al deze ingrediënten worden vakkundig vermengd met de exotische geur van Ocotea, de exclusieve olie uit Ecuador van Young Living. De oliën in deze mix zijn zeer uniek en samen vormen ze een aantrekkelijke geur voor zowel mannen als vrouwen.

EndoFlex essentiële olie

Deze olieblend zorgt voor het behoud van de algehele vitaliteit door de combinatie van essentiële oliën die diverse systemen in het lichaam ondersteunen (klieren, bloedsomloop, luchtwegen, zenuwstelsel, voortplantingsorganen, enz.). Naast het verbeteren van je welzijn, biedt het ook ondersteuning om je gewicht onder controle te houden en geeft ondersteuning bij de hormoonhuishouding. Het kan verder verlichting geven bij opvliegers, krampen en PMS.

Het ondersteunt je bijnieren, helpt bij een gezonde hormoonhuishouding (endocrien stelsel), is emotioneel kalmerend en brengt balans. EndoFlex zorgt voor ontspanning, balans en een gevoel van eigenwaarde. Het helpt met het loslaten van vermoeidheid, controle en vast zitten.

V6 Vegetable Oil

Dit is een plantaardige basisolie, zonder chemische of synthetische toevoegingen. Omdat de essentiële oliën van Young Living zo ontzettend puur zijn, kunnen ze het best verdund worden gebruikt. Hiervoor is de V6 Vegetable Oil uitermate geschikt.

Wat nog meer?

Voor mij heeft dit pakket tijdens en na mijn burn-out een wereld van verschil gemaakt. Deze producten hebben me ondersteunt bij het weer opklimmen vanuit de burn-out, het hielp (en helpt me nog steeds) bij een goed energieniveau, lekker slapen, en weer lekker in m’n vel komen zitten.

Maar, behalve deze producten krijg je nog meer, namelijk:

 • E-book “Wat is stress”, met daarin uitgelegd welke invloed stress op je lichaam heeft, hoe het mentaal en fysiek werkt, en hoe je door stress in een bepaalde vicieuze cirkel terecht komt. Dit e-book geeft veel inzichten en eye-openers!
 • Zeer uitgebreide (digitale) uitleg van de werking en het gebruik van genoemde producten. Wat kunnen ze voor je doen en hoe gebruik je ze?
 • Indien gewenst; toevoeging tot diverse FaceBook-groepen met heel veel informatie over essentiële oliën en Young Living.

En, misschien nog wel het mooiste van allemaal:

 • Je krijgt één persoonlijke sessie van 1,5 uur (sensitherapie) t.w.v. € 75,- , inclusief uitgebreide gezondheidsmeting t.w.v. € 25,- volledig GRATIS.

Kortom;

Wil je actief iets doen aan je stress of burn-out? Dan is dit een hele goede stap in de eerste richting.

Nogmaals een korte opsomming van het antistress-pakket:

 • Twee flessen NingXia Red, goed voor ca 1 maand voor 1 persoon
 • Stress Away essentiële olie
 • EndoFlex essentiële olie
 • V6 Vegetable Oil
 • GRATIS: indien gewenst toevoeging tot diverse Facebook-groepen met uitgebreide informatie over essentiële oliën
 • GRATIS: e-book “Wat is stress?” t.w.v. € 15,-
 • GRATIS: zeer uitgebreide digitale uitleg van de producten
 • GRATIS: een persoonlijke therapiesessie van 1,5 uur t.w.v. € 75,-
 • GRATIS: een uitgebreide gezondheidsmeting t.w.v. € 25,-

Bestel nu jouw eigen Anti Stress Pakket via de webshop! Als de betaling en verzending compleet is, nemen wij contact met je op voor het maken van een afspraak voor de gratis therapiesessie.

 

Add A Comment