Aromatherapie bij het Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Dit artikel is onder de naam “Aromatherapy for Chronic Fatigue Syndrome” gepubliceerd in World Health News – Vol. 2, No. 1, Winter 1998, Atlanta, GA. Het is in het Engels geschreven door Joie Power, Ph.D., en ik heb getracht het zo goed mogelijk te vertalen.

Oorzaak Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Het chronisch vermoeidheidssyndroom is een slecht begrepen chronische ziekte die tot uiting komt door klachten van aanhoudende, onverklaarde vermoeidheid, samen met griepachtige symptomen zoals terugkerende keelpijn, hoofdpijn, gewrichts- en spierpijn, slechte concentratie, prikkelbaarheid, depressie, koorts en gezwollen lymfeklieren.

Hoewel er nog geen overtuigende oorzaak is vastgesteld, wordt algemeen aangenomen dat het syndroom de aanwezigheid van een smeulende virale infectie weerspiegelt bij personen van wie de immuunrespons is aangetast door chronische fysieke of psychologische stress.

Ondersteuning bij herstel

Ondanks dat er geen definitieve “genezing” is ontdekt voor ME / CVS, is een holistische aanpak met nadruk op voeding, matige lichaamsbeweging, kruiden- en voedingssuppletie, massagetherapie en stressvermindering nuttig gebleken bij het verminderen van de symptomen en het helpen bij herstel.

Aromatherapie is ook een belangrijke onderdeel in de holistische aanpak van CVS, en er zijn een aantal essentiële oliën die kunnen helpen bij het verlichten van symptomen en genezingsprocessen kunnen ondersteunen. Essentiële oliën zoals kamille, geranium, pepermunt, rozenhout, lavendel, citroen en marjolein kunnen nuttig zijn, mits op de juiste manier gebruikt. Zij kunnen helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem, het bevorderen van ontspanning, het verlichten van spierpijn, het verbeteren van het humeur en van de slaapkwaliteit.

Recept

Probeer de volgende combinatie van essentiële oliën in een warm (niet heet) bad om stress en spierpijn te verlichten: 3 druppels Lavender, 2 druppels Orange, 1-2 druppels Frankincense. Gebruik alleen essentiële oliën met een therapeutische waarde.

Laat het bad vollopen, meng de etherische oliën met een eetlepel melk (het artikel adviseert melk, ikzelf zou eerder voor Epsom zout kiezen), voeg aan het badwater toe, vermeng het met het water, stap in bad en ontspan. Gun jezelf 10 tot 20 minuten.
Zorg dat het badwater niet in je ogen komt, omdat dat wat irritatie kan geven. Gebruik dit recept eenmaal per dag, 3 of 4 dagen per week, gedurende een periode van twee tot drie weken.

Verzamel informatie

Er zijn veel beschikbare aromatherapeutische bronnen die verdere tips bieden voor het gebruik van essentiële oliën bij CVS. Zoek op “Chronisch Vermoeidheidssyndroom” en “Myalgische Encefalomyelitis”, of ME, wat de term is die ook wel wordt gebruikt.

Disclaimer

Deze informatie wordt verstrekt voor educatieve doeleinden en is niet bedoeld om een ​​ziekte te diagnosticeren, behandelen of genezen.
Joie Power, Ph.D. werkt als welzijnsconsulent, genezer en Persoonlijk Ontwikkelingschoach. Ze is een neuro-gedragsdeskundige met een opleiding in de neurologische aspecten van reukzin (geur) en emotioneel functioneren, evenals psycho-neuroimmunologie, mind / body-benaderingen en aromatherapie.

Bestellen van oliën

Wil je oliën bestellen, maak dan een account aan bij Young Living door op deze link te klikken. Uiteraard kan je ook eerst rondkijken op de website van Young Living. Vermeld bij bestellen dan mijn distributeursnummer: 11865020, zodat ik je kan helpen.
Mocht je vragen hebben, of heb je hulp nodig bij het bestelproces, stuur me dan even een e-mail, ik help je dan graag verder.

Add A Comment