BEN JIJ KLAAR VOOR DE VERANDERING VAN JE LEVEN?

Jess! richt zich op (preventieve) gezondheid en welzijn. Dat doen we door middel van natuurgeneeskunde.

Fysieke klachten zijn vaak gekoppeld aan emotionele thema’s en andersom. Daarom zijn alle behandelingen erop gericht om de mens in zijn totaliteit te behandelen. We werken dus zowel op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het helpt om weer in balans te raken, zorgt voor meer harmonie, energie, rust en helpt om bij jezelf te komen, omdat het op alle lagen doorwerkt. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. 

Met welke klachten kan je terecht? Denk aan gezondheidsklachten, zowel op fysiek als op emotioneel gebied.
Bijvoorbeeld: stress en burn-out, vermoeidheid, pijnklachten, een verstoord immuunsysteem, hormonale klachten, etc. Maar ook emotionele klachten zoals: faalangst, onzekerheid, depressie, etc.

Bij andere therapieën kijkt men vaak naar de gevolgen van een aandoening of ziekte. Bij Jess! wordt de oorzaak weggehaald en dus ook de aandoening of het probleem. En Jess! gaat verder; je komt weer in je kracht te staan, je komt weer vol energie en passie in het leven te staan.
Uit ervaring is gebleken dat de behandelingen heel snel resultaat geven.
Wij werken zowel met volwassenen en kinderen als met het hele gezin.

De trajecten bestaan uit:

 1. Het in balans brengen van lichaam en geest;
 2. Het in balans brengen van het systeem waarin iemand leeft (omgeving, gezin, vrienden, familie, werk, etc.)
 3. Direct op gang brengen van het proces door behandeling van de onderliggende patronen.
  O.a. door massagetechnieken en coaching;
 4. Ondersteunen van het herstelproces en wegnemen van oorzaken o.a. door de behandeling en eventueel essentiële oliën, remedies of supplementen;
 5. Weghalen van gifstoffen uit het lichaam, door ontgiften met essentiële oliën, remedies en orthomoleculaire preparaten;
 6. Stoppen met toevoegen van gifstoffen in het lichaam d.m.v. een (tijdelijk) dieet en allergiemeting.

Mogelijkheden en kosten

We werken met verschillende methoden en technieken. Vaak maken we tijdens de behandeling een combinatie daarvan. 
Te denken valt aan acupressuur, massage, holistic pulsing, EFT, essentiële oliën, voeding, coaching, oefeningen, etc. 
We kijken naar wat jij op dat moment nodig hebt.
Hieronder vind je een uitgebreide uitleg van een aantal technieken, welke dus ook prima met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Klik hier om een afspraak te maken

Sessies van maximaal 1,5 uur waarin balans wordt gebracht tussen lichaam en geest. Je wordt weer in je kracht gezet door de geblokkeerde energie in je lichaam weer te laten stromen. Het betreft een lichaamsgerichte behandeling, waarbij de thema’s die we hierin tegen gaan komen, opgelost worden door o.a. acupressuur en holistic pulsing. Deze vorm van begeleiding is goed in te zetten bij o.a. fysieke, emotionele en spirituele klachten en vragen.

Balanceren van energie
Ons lichaam is energie. Wij zijn energie.
Om gezond te zijn en te blijven is het van belang dat onze energie gebalanceerd is. Dat wij in balans zijn. Acupressuur of drukpunttherapie is, naast het doen van oefeningen en een goede slaap, een prachtig middel om die balans terug te krijgen of te behouden.

Drukpunten
In ons lichaam lopen energiebanen. Deze energiebanen zijn gekoppeld aan bepaalde organen. Een stagnatie in een energiebaan betekent ook een stagnatie in dat betreffende orgaan.
Op de energiebanen zitten verschillende drukpunten. Deze drukpunten corresponderen met bepaalde (emotionele) thema’s, ook weer gerelateerd aan de thema’s die verbonden zijn met het betreffende orgaan.
Tijdens de behandeling zullen we op een aantal van deze thema’s dieper ingaan, omdat ook dat ervoor kan zorgen dat er weer beweging in de energie komt.

Door gedoseerd druk uit te oefenen op bepaalde punten op het lichaam kunnen storingen en blokkades in de spieren, gewrichten, zenuwen en organen opgespoord en zo eventueel opgeheven worden.

Lichamelijke klachten zijn o.a.:

 • nek – schouder – rug
 • gewrichten
 • spieren
 • spijsvertering
 • hoofdpijn
 • RSI
 • fibromyalgie
 • arm- beenklachten
 • hormonale onbalans

Psychische klachten zijn o.a.:

 • migraine
 • slapeloosheid
 • depressie
 • faalangst
 • onzekerheid
 • hyperventilatie
 • spanningshoofdpijn
 • overmatig zweten
 • burn-out / stress
 • (over)vermoeidheid

Essentiële oliën
De behandeling kan worden ondersteunt door het gebruik van essentiële oliën tijdens de behandeling. Essentiële oliën ondersteunen het helingsproces en zorgen op een zeer zachte manier voor het opheffen van blokkades.

Drukpuntbehandeling bij kinderen
Een drukpuntbehandeling heeft een enorm mooi en bijzonder effect bij kinderen. Bij kinderen werkt de techniek over het algemeen zoveel sneller, omdat bij hen blokkades nog niet zo vast zitten als bij volwassenen. Kinderen komen weer meer in verbinding met zichzelf, er ontstaat weer harmonie, ze krijgen meer zelfvertrouwen, ze zijn meer weerbaarder, etc.

Kosten en duur van een traject
De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het soort klachten. Over het algemeen zijn 2 à 3 behandelingen voldoende om zelf weer verder te kunnen.

 

Balancerend en transformerend
De Raindrop techniek is een zeer krachtige techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van pure essentiële oliën met een therapeutische waarde. De techniek is in de 80’er jaren door Gary Young ontwikkelt. Het combineert verschillende manieren die zorgen voor balans en transformatie. Ook ondersteunt de techniek verschillende lichaamssystemen op zowel fysiek als emotioneel gebied.

Wat is de Raindrop Techniek?
Het is een techniek waarbij er pure essentiële oliën met een therapeutische waarde op de ruggengraat, nek en voeten wordt aangebracht. Een sessie duurt ongeveer een uur, maar de werking kan een week of langer aanhouden.

Gary Young ontdekte dat het combineren van verschillende holistische technieken zorgde voor een synergetisch effect voor het lichaam. De verschillende technieken die gecombineerd worden zijn:

 • Aromatherapie – Tijdens de Raindrop worden er zeven enkelvoudige oliën, twee essentiële olie blends, en twee massage-oliën gebruikt. Het is gebaseerd op de Franse school voor aromatherapie, waar essentiële oliën onverdund worden gebruikt.
 • Vita Flex Techniek – Vita Flex is in de 20’er jaren door Stanley Burroughs geïntroduceerd in het westen. Het is een oude Tibetaanse methode, wat vrij vertaald “vitaliteit door de reflexen” betekent. Het is gebaseerd op het feit dat een milde druk op het lichaam voor een elektrische lading zorgt die therapeutisch werkt voor het lichaam.
 • Feather stroking – ofwel; vederlichte strijktechnieken. Dit lijkt op de effleurage-techniek. Maar deze techniek is door de Lakota Indianen bedacht.

Iets meer over ‘Feather Stroking’
Tijdens een bezoek aan de Lakota indianen leerde Gary van een Lakota elder, Wallace Black, dat ze al generaties ver naar de noordelijke regio’s Saskatchewan en Manitoba van Canada reisden om getuige te zijn van de Aurora Borealis, oftewel het Noorderlicht. Dit deden ze voordat er grensovergangen ontstonden en ze in reservaten kwamen. Bij aankomst reikten de stamleden met ernstige gezondheidsproblemen met hun handen omhoog naar de nachtelijke lucht terwijl ze de helende kracht van het dansende licht diep inhaleerden. De Lakota indianen geloofden dat wanneer de Aurora Borealis zichtbaar was, de lucht geladen werd met helende energie. Ze zouden deze energie mentaal “inhaleren” waardoor deze via hun ruggengraat en de neurologische paden werden doorgegeven aan getroffen gebieden van het lichaam. Velen ervoeren op deze manier enorme helende effecten. Nadat de grens tussen de Verenigde Staten en Canada het reizen naar het noorden onmogelijk maakte, beoefenden de Lakota indianen dit energieproces mentaal. Ze koppelden dit met licht strelen met hun handen en met veren om zo de energie te verspreiden door het lichaam.

Vanwaar de naam ‘Raindrop’?
Omdat de essentiële oliën vanaf een paar centimeter afstand op de ruggengraat worden gedruppeld, alsof er regendruppels vallen.

Er wordt gedacht dat de oliën op iemands persoonlijke veld reageren, al voordat ze de huid aanraken.

Wat kan de Raindrop voor je doen?
Er zijn heel veel dingen die de Raindrop voor je kunnen doen. Hier een aantal van de mogelijkheden:

 • Balanceren en uitlijnen van de energiecentra van je lichaam – De combinatie van de technieken zorgen voor een energetische en fysieke uitlijning van je lichaam. De essentiële olie Valor ondersteunt het lichaam uit te lijnen en wordt vaak “chiropractor in een flesje” genoemd.
 • Niet-manipulatieve techniek – Er wordt geen manipulatie gebruikt, zoals in een chiropractische behandeling. De oliën ondersteunen het lichaam om weer in balans te komen door de energiestromen in het lichaam weer op gang te brengen.
 • Vermindert stress en spanning – Niet alleen kunnen de oliën positieve emoties zoals blijdschap en geluk oproepen, maar ze helpen ons ook om negatieve emoties die in onze cellen zijn opgeslagen, los te laten.
 • Ondersteunt het natuurlijke antwoord van het lichaam op irritatie en verwonding – Thyme en Oregano ondersteunen het immuunsysteem, het ademhalingssysteem, het zenuwstelsel en andere systemen. Het zijn sterke antioxidanten.
 • Vermindert spierpijn – Spieren die pijnlijk en gespannen zijn hebben zeker baat bij de massage. Basil, Wintergreen, Marjoram, Cypress en Peppermint zijn oliën die zeker kunnen helpen pijn en spanningen te verminderen.
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem – Thyme en Oregano olie ondersteunen een gezond immuunsysteem.
 • Emotioneel welzijn – Essentiële oliën hebben een effect op het limbisch systeem waar de emoties worden opgeslagen.
 • Helpt om sommige lichaamssystemen te detoxen – Een aantal oliën kunnen zorgen voor een reiniging van cellen, weefsels en organen.

Ruggengraat
Wist je dat de ruggengraat door middel van de zenuwen aan verschillende organen gekoppeld is? En dat in de Raindrop massage met name de ruggengraat wordt behandeld?
Dat betekent dus dat door het behandelen van de ruggengraat met zachte massagetechnieken en krachtige essentiële oliën vrijwel alle organen in het lichaam ‘gemasseerd’ worden.

De behandeling heeft positief effect op:

 • pijnlijke spieren (zoals bij MS, Parkinson en Scoliose) verlicht stijfheid, vermindert rugpijn
 • reumatische aandoeningen, gewrichtsklachten, fibromyalgie
 • het versterken van het zenuwstelsel, immuunsysteem en bloedcirculatie
 • het verbeteren van de spijsvertering en hormoonhuishouding
 • het herstel van verkoudheid, griepinfecties en blessures
 • het creëren van balans voor lichaam en geest.
 • het vermindert angst, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie en stemmingswisselingen
 • het verlichtten van ongemakken dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam met name de wervelkolom.
 • het opruimen van virussen en bacteriën en andere ziekteverwekkers

De behandeling brengt verder een diepe ontspanning, helderheid, concentratie, ontgiften van het lymfesysteem en een verbeterde stemming. Heel waardevol voor je algehele gezondheid.

Kosten
Een Raindrop behandeling duurt, inclusief korte intake vooraf ongeveer 1,5 uur. De massage zelf duurt ongeveer een uur. Er worden 11 verschillende oliën gebruikt.

Vanuit bepaalde klachten die er zijn, gaan we tijdens een Gezondheids- en Welzijnsconsult een behandeladvies opstellen.
Er wordt gekeken naar bestaande klachten, naar jouw voedingspatroon, stress-factoren etc. Bestaande (fysieke) klachten zullen worden gekoppeld aan emotionele thema’s.
Er zullen diverse scans en metingen worden verricht om te kijken naar voedselallergieën, tekorten of overvloeden aan mineralen, vitaminen, etc. Hieruit zal een advies komen van behandeling en/of aanvulling met voedingssupplementen of essentiële oliën.

Thermografisch rapport
Na bespreking van uw klachten maken we een behandelplan. We kijken daarbij niet alleen naar wat wij zelf kunnen bieden, maar naar waar u het meeste baat bij heeft. Wij hebben een groot netwerk met zorgprofessionals waar wij graag naar toe doorverwijzen indien dat nodig is.

iTovi-scan en gezondheidsmeting
Met een iTovi-scanner wordt door middel van bioresonantie diverse punten in het lichaam getest. De scan is volledig veilig voor volwassenen als kinderen, voor mannen en vrouwen en voor alle leeftijden. Uit de scan komt een advies over welke essentiële oliën en voedingssupplementen u op dit moment kunnen ondersteunen.

Met behulp van een biosensor en/of de buiktest, testen we ook of u bepaalde voedingsmiddelen moet mijden of juist moet toevoegen aan uw voedingspatroon, of er bepaalde intoleranties zijn, of er tekorten of juist een teveel aan mineralen en vitaminen is en of er nog bepaalde aanvullende remedies of orthomoleculaire middelen nodig zijn.

Na de scan en de gezondheidsmeting gaan we kijken welke van de middelen die uit de twee tests zijn gekomen op dit moment voor u het meest van belang zijn. Uiteraard gekoppeld aan de klachten die u ervaart.


Een consult duurt maximaal een half uur.

Mogelijke vergoedingen

Jessica Leffers is aangesloten bij het CAT (Collectief Alternatief Therapeuten): CAT-therapeut Level 3 – nummer 20170190

Hierdoor is er mogelijk een vergoeding bij:
CZ – Azivo – OHRA – CZDirect – Delta Lloyd – Menzis – HEMA – PMA – Anderzorg – de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem – Menzis Zorgaanbod (MEZ).

Dit is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

CZ Delta Lloyd Ohra PMA

UW PRIVACY

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts.

Wij doen ons best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat wij:

 • zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke en medische gegevens,
 • er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens

Als uw behandelende therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier.

Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

 • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
 • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
 • of voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
 • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik of mijn administrateur, een factuur kan opstellen.

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.

Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 15 jaar bewaard.

PRIVACY OP DE ZORGNOTA

Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar.

 • Uw naam, adres en woonplaats
 • uw geboortedatum
 • de datum van de behandeling
 • een korte omschrijving van de behandeling, zoals bijvoorbeeld ‘behandeling natuurgeneeskunde’, of ‘psychosociaal consult’
 • de kosten van het consult

Klaar voor de stap? Klik hier en ga mee op avontuur!